Русско-армянский разговорник
|
|
НАТАЛИ | Дата: Понедельник, 2010-04-12, 08.12.56 | Сообщение # 11 |
Генералиссимус
Статус: Offline
| РАЗГОВОРНИК Метеора (еще раз - ударения на последнюю гласную букву) вы говорите по русски?_________дуq хосум еq русерен___դուք խոսու՞մ եք ռուսերեն я плохо говорю по армянски_____йес ват эм хосум hайерен___ ես վատ եմ խոսում հայերեն говорите пожалуйста помедленнее___ми qич дандах хосек__մի քիչ դանդաղ խոսեք что вы сказали?______________инч асациq?________ի՞նչ ասացիք повторите пожалуйста_________кркнеq хндрем______ կրկնեք խնդրեմ что это значит?______________да инч э ншанакум?___դա ի՞նչ է նշանակում обьясните это по другому_____уриш керпов бацатреq__ուրիշ կերպով բացատրեք я живу в (Москве) ______________ес апрум ем (москва)юм__ես ապրում եմ (Մոսկվա)յում где вы живете?______________дуq вортех эq апрум?_____ դուք որտե՞ղ եք ապրում мне очень нравится в Армении__индз Айастанум шат э дур галис__ինձ Հայաստանում շատ է դուր գալիս я обязательно приеду сюда еще раз___йес анпайман кгам айстех евс мек ангам_____ես անպայման կգամ այստեղ եւս մեկ անգամ где тут остановка автобуса?_____вортех э автобуси кангаре?______ որտե՞ղ է ավտոբուսի կանգառը (жарг.вариант-астановкен вордея?) когда будет следующий автобус?____ hajoрд автобусе шут а галу?____հաջորդ ավտոբուսը շու՞տ է գալու (вряд ли вы получите точный ответ на этот вопрос) Любопытство Как прошло?____Инчпес(вонц) ер?___________ինչպե՞ս(ո՞նց) էր какой он человек?__инчписи мард э?_________ ինչպիսի՞ մարդ է в чем дело?________инч э патаhел?___________ի՞նչ է պատահել что с вами(тобой)___дзез(qез) инч патаheц?____ձեզ ի՞նչ պատահեց не могли бы вы сказать__чеиq аси?____________չէի՞ք ասի Разъяснение сказанного вы меня неправильно поняли___дуq индз схал hаскацаq__դուք ինձ սխալ հասկացաք я хочу сказать что....__________ес узум ем асел вор(р как можно мягче,иначе собеседнику будет очень весело)......___ ես ուզում եմ ասել որ.... дело в том что________________бане нранум э вор....____անը նրանում է որ... ак я вам уже сказал___________инчпес ес дзез арден асаци___ինչպես ես ձեզ արդեն ասացի другими словами______________уриш хосков______________ուրիշ խոսքով вы меня понимаете?___________дуq индз hасканум эq?_____դուք ինձ հասկանու՞մ եք я вас(не) понимаю________________ес дзез hасканум ем(чем hасканум)______ ես ձեզ հասկանում եմ (չեմ հասկանում)
|
|
| |
НАТАЛИ | Дата: Понедельник, 2010-04-12, 08.15.43 | Сообщение # 12 |
Генералиссимус
| Надежда Надеюсь ,что__________________hуйсов ем ,вор___________________հույսով եմ ,որ мы успеем_____________________менq кhacцненq__________________մենք կհասցնենք денег хватит___________________похը кhериqи____________________փողը կհերիքի будем надеется_________________hуйсов линенq__________________հույսով լինենք надеюсь что мы еще встретимся___hуйсов ем дер кհандипенq________ հույսով եմ դեռ կհանդիպենք Сомнение Сомневаюсь___________________каскацум ем___________________կասկածում եմ кто его знает?_________________ов гите?______________________ո՞վ գիտե Бог его знает__________________Аствац гите___________________Աստված գիտե не могу поверить_______________чем карох hаватал_____________չեմ կարող հավատալ вряд ли_______________________hазив те______________________հազիվ թե вы уверены___________________дуq hамозвац еq?_______________դուք համոզվա՞ծ եք неужели это правда____________мите да чишт е?_______________ միթե՞ դա ճիշտ է кто это вам сказал_____________ов э да дзез асел?______________ո՞վ է ձեզ դա ասել вы это серьезно?______________лурдж еq асум?_________________լու՞րջ եք ասում я не уверен___________________ес hамозвац чем________________ես համոզված չեմ
|
|
| |
НАТАЛИ | Дата: Понедельник, 2010-04-12, 08.16.57 | Сообщение # 13 |
Генералиссимус
| вы говорите --------дук хосум эк по-армянски - hайерен по-английски- англерен по-русски- русерен нет, не говорю------- че.чем хосум да, немного---айо, ми кич я свободно на нем говорю-----ес азат нранов хосум эм у меня родной язык армянский-----им айрени лезум hайерен э я понимаю по армянски-------ес асканум зм hайерен я умею---ес кароханум эс обьясняться----бацатрвел читать--------кардал писать------грел я переводчик армянского языка-----ес таргманич эм hайерен лезви lol! что он/она говорит?---инч э на асум? что он/она сказал/а?--- инч на асац? кто нибудь говорит здесь по-русски?---айстех русерен хосацох ка? я умею(что либо?)---ес кароханум эм ес эм(я есть) - форма настоящего времени вспомогательного глагола итак: ес эм -я есть ду эс-ты есть на э-он есть мэнк энк-мы есть нранк э-они есть личные местоимения я-ес , ты-ду, он/она/оно- на мы-менк вы-дук они-нранк форы вспомогательного глагола прошедшего несовершенного времени ес эи ду эир на эр менк эинк дук эик нранк зин
|
|
| |
НАТАЛИ | Дата: Понедельник, 2010-04-12, 08.20.09 | Сообщение # 14 |
Генералиссимус
| Ду индз сирумес? - ты меня любишь? Ду шат сирунес - ты очень красивая Ду шат гехецикес - ты прекрасная (красивая) Кянки ктор - кусочек жизни (ласково) Ди им кянки кторнес - ты мой кусочек жизни Ду им кянкнес - ты моя жизнь Сер (р произносится мягко) - любовь Ду им сернес - ты моя любовь Ес кез сирум ем- я тебя люблю Ду индз петк ес- ты мне нужен Ес чем карум аранц кез- я не могу без тебя Ес ко мот ем узум- я хочу к тебе Ес кез мишт ишум ем- я тебя всегда помню я тебя очень люблю. ты для меня всё. я тебя не отдам никому - ес кез шатем сирум. ду индз hамар амен инчес. ес кез воч мекин чем та. дук шат сирун ачкер унек - у вас очень красивые глаза ДЖАН - ласковое слово (нет перевода),что-то между "дорогой" и "милый" АПЭР ДЖАН - (дорогой) брат КУЙРИК ДЖАН - (дорогая) сетра Ес чем узум кез моранам - я не хочу тебя забыть Ес сирумем менак кез - я люблю одного тебя (одну тебя) Им сере кез твер тох та - пусть моя любовь даст тебе крылья Им сере кез ахотк дарна - моя любовь станет молитвой Ес мишт кохкитц луйс ачкерит бти наем - я всегда рядом буду смотреть в твои светящиеся глаза (как то странно на русском, но у нас есть)
|
|
| |
НАТАЛИ | Дата: Понедельник, 2010-04-12, 08.28.14 | Сообщение # 15 |
Генералиссимус
| В гостиницe в какой гостинице мы остановимся?____вор hjураноцум енq мналу?___ո՞ր հյուրանոցում ենք մնալու где находится эта гостиница?______вортех е гтнвум айд hjраноце?_________ որտե՞ղ է գտնվում այդ հյուրանոցը мне нужна гостиница недалеко от центра___индз петq е hjураноц,оч hеру кентрониц______ինձ պետք է հյուրանոց՝ ոչ հեռու կենտրոնից мне не нужна очень дорогая гостиница_____индз шат танг hjраноц петq че______ ինձ շատ թանկ հյուրանոց պետք չէ у вас есть свободные номера?___дуq унеq азат hамарнер?____դուք ունե՞ք ազատ համարներ мне нужен .... номер______индз петq е .... hамар ________ինձ պետք է ..... համար одноместный________________мектехани_____________________մեկտեղանի двуместный_________________ерктехани_____________________ երկտեղանի люкс____люqс мой номер готов?________им амаре патраст е?________իմ համարը պատրա՞ստ է есть ли в номере?___________hамарум ка?_________________համարում կա՞ кондиционер____________отапохич________________________օդափոխիչ /?/ телефон___________________hерахос_________________________ հեռախոս холодильник_______________сарнаран________________________սառնարան телевизор_________________hерустацуйц____________________ հեռուստացույց сколько стоит номер?________инч арже hамаре?_____________ի՞նչ առժե համարը могу я посмотреть номер?____карох ем ес наел hамаре?______ կարո՞ղ եմ ես նայել համարը дайте пожалуйста ключ от номера______твеq ,хндрем,hамари баналин __________տվեք խնդրեմ սենյակի բանալին проведите меня пожалуйста к номеру_____уххекцек индз,хндрум ем,депи hамаре_____________ուղեկցեք, խնդրում եմ, ինձ դեպի համարը В городе где находится?____________вортех е гтнвум?_____________որտե՞ղ է գտնվում площадь республики?______hнрапетутян hрапараке?_____Հանրապետության հրապարակը парк победы?(монумент)________hахтанаки айгин?__________Հաղթանակի այգին опера-опера как пройти?___________________вонц гнам?__________________ ինչպես գնամ дорогу покажете?-------------чанапар@ цуйц ктак------------ճանապարհը ցույց կտա՞ք в театр_______________________tатрон______________________ թատրոն музей?_______________________ tангаран____________________ թանգարան СКК_________________________ hамалир_____________________ համալիր расскажите мне о вашем городе__патмек индз дзер qахаки масин__պատմեք ինձ ձեր քաղաքի մասին куда стоит сходить?____________вортех арже гнал?_____________որտե՞ղ արժե գնալ какие здесь есть достопримечательности?_____инч тесаржан вайрер как айстех?____________ ի՞նչ տեսարժան վայրեր կան այստեղ мне очень нравится ваш город___индз шат е дур галис дзер qахаке___ինձ շատ է դուր գալիս ձեր քաղաքը · Ориентация Этот автобус идет до...?____айс автобусе" hаснум э/гнум е минчев?______այս ավտոբուսը հասնու՞մ է/գնում է մինչև... парка победы_______________hахтанаки айги___________ հաղթանակի այգի площади республики_________hанрапетутян hрапарак__________________ Հանրապետության հրապարակ где ближайшая остановка автобуса?____вортех е автобуси мотака кангаре"?__ որտե՞ է ավտոբուսի մոտակա կանգառը где ближайшая станция метро?_________вортех е мотака метрои каяране"?___որտե՞ղ է մետրոի մոտակա կանգառը я правильно иду к...?______ес чишт ем гнум...?___________ես ճի՞շտ եմ գնում в каком направлении мне идти?________вор уххутямб петк е гнам?___________ ո՞ր ուղղությամբ պետք է գնամ в эту сторону?________________айс кохм?_____________________ա՞յս կողմ я (не) знаю дорогу_________ес (ч)гитем чанапарhе"_____ես չգիտեմ ճանապարհը покажите мне это на карте___________цуйц твеq индз да картези вра______ ցույց տվեք ինձ դա քարտեզի վրա нарисуйте мне пожалуйста маршрут_____нкареq индз чанапарhе" ____________ նկարեք ճանապարհը опишите________________________ нкарагрек__________________նկարագրեք объясните..._____________________бацатрек___________________բացատրեք напишите пожалуйста адрес_________ хндрум ем,hасцен греq_____________ խնդրում եմ հասցեն գրեք Это далеко (близко)?_________да hеру(мотик) э?_________ դա հեռո՞ւ (մոտի՞կ) է это далеко пешком?__________да hеру е вoтqов ?__________դա հեռո՞ւ է ոտքով можно ли доехать на автобусе(метро)?___карох ем айнтех hаснел автобусов(метройов)?______կարո՞ղ եմ այնտեղ հասնել ավտոբուսով(մետրոյով)
|
|
| |
НАТАЛИ | Дата: Понедельник, 2010-04-12, 08.29.44 | Сообщение # 16 |
Генералиссимус
| Врач-Բժիշկ(бжишк) 1 мне плохо______________________________ес ват эм_____________________ես վատ եմ я себя плохо чувствую___________________ес индз ват ем згум____________ես ինձ վատ եմ զգում вызовите пожалуйста врача_______________хндрум ем бжишк канчек_______խնդրում եմ բժիշկ կանչեք вызовите "скорую"_______________________канчек штапогнутюн__________ կանչեք շտապ օգնություն отвезите меня в ближайшую больницу______тарек индз мотака hиванданоц__տարեք ինձ մոտակա հիվանդանոց у меня.. болит голова____________________________глухс цавум э_______________գլուխս ցավում է болит горло_____________________________кокордс цавум э____________կոկորդս ցավում է высокая температура_____________________бардзр такутюн унем________բարձր տաքություն ունեմ кружится голова_________________________глухс пттвум э______________գլուխս պտտվում է болит позвоночник_______________________вохнашарс цавум э-_________ողնաշարս ցավում է болит грудь_____________________________курцкс цавум э_____________կուրծքս ցավում է болит нога______________________________воткс цавум э_______________ ոտքս ցավում է болит рука______________________________дзеркс цавум э_____________ ձեռքս ցավում է болит желудок__________________________стамоксс цавум э_____________ստամոքսս ցավում է я отравился____________________________ туйнаворвел эм______________թունավորվել եմ у меня кашель__________________________ hаз унем____________________հազ ունեմ я кашляю ---------------------------------------ес hazum em---------------ես հազում եմ у меня болит сердце-____________________ сиртс цавум э________________սիրտս ցավում է меня тошнит____________________________ сиртс харнум э______________սիրտս խառնում է я вывихнул ногу(руку)___________________ воткс(дзеркс) дурс э "э"нкел______ոտքս(ձեռքս) դուրս է ընկել я порезал палец_________________________матс ктрел эм________________ մատս կտրել եմ проверьте мое давление__________________чншумс стугек_______________ճնշումս ստուգեք * Врач-Բժիշկ 2 продолжениеОтправленное изображение безусловно, врач не будет осматривать вас молча.Поэтому сейчас несколько возможных реплик доктора. *впредь буду использовать армянские ударения(шешт) и вопросительные знаки (hарцакан ншан),для правильного произношения ՞ -вопросительный ՛-ударение и՞нч э патаhел_______________что случилось?____________________ի՞նչ է պատահել и՞нчн э цавум_______________что у вас болит?___________________ի՞նչն է ցավում шутвани՞ц/вахуц э да дзез мот______довно это у вас?__________________շուտվանի՞ց/վաղու՞ց է դա ձեզ մոտ такутюне стуге՞л эк_________ вы меряли температуру?____________ տաքությունը չափե՞լ եք инчо՞в эк hиванд ехел ______чем вы болели?____________________ինչո՞վ եք հիվանդ եղել hане՛к хндрем вернашапикe__ снимите ,пожалуйста, рубашку_______հանե՛ք խնդրեմ վերնաշապիկը теве кште՛к________________ засучите рукав____________________ թևը կշտե՛ք меркаце՛к минч готи_________ обнажитесь до пояса_______________մերկացեք մինչ գոտի хндрум ем,паркек айстех____ пожалуйста прилягте сюда__________ խնդրում եմ,պառկե՛ք այստեղ хоре шунч каше՛к___________ глубоко вдохните__________________խորը շունչ քաշե՛ք паhе՛к дзер шунче (ми шнчир)__ задержите дыхание (не дышите)____ պահե՛ք ձեր շունչը (մի՛ շնչիր) арташнче՛к_________________выдохните________________________ արտաշնչե՛ք ми ор петк е мнак тане_______вы должны один день побыть дома___մի օր պետք է մնաք տանը дзез анhражешт е hангист____вам нужен покой___________________ձեզ անհրաժեշտ է հանգիստ баце՛к беране_______________откройте рот_____________________ բացեք բերանը лезун цу՛йц твек____________покажите язык____________________ լեզուն ցույց տվե՛ք ес кстугем дзер чншуме _____ я измерю ваше довление_____________ես կչափեմ ձեր ճնշումը айс дехере кхмек___________примете эти лекарства______________այս դեղերը կխմեք оре ... ангам________________... раз в день_____________________ օրը ... անգամ чашелуц арач______________ перед едой_______________________ ճաշելուց առաջ кнелуц арач________________перед сном_______________________ քնելուց առաջ
|
|
| |
НАТАЛИ | Дата: Понедельник, 2010-04-12, 08.31.42 | Сообщение # 17 |
Генералиссимус
| ЗУБНОЙ ВРАЧ -ԱՏԱՄՆԱԲՈՒՅԺ у меня болит зуб_______________атам'с цавума______________________ատամս ցավում է у меня опухла десна____________линд'с урел е______________________լինդս ուռել է у меня кровоточит десна_________линдиц'с арь'юн e галис____________լնդիցս արյուն է գալիս у меня выпала пломба___________ пломб'с дурс e энгел_______________պլոմբս դուրս է ընկել у меня очень воспалена десна____ линд'c шат борбоквац э____________լինդս շատ բորբոքված է пожалуйста....__________________ хндрум ем________________________խնդրում եմ поставьте пломбу_______________ пломб дрек_______________________պլոմբ դրեք удалите зуб____________________атаме hерацрек____________________ատամը հեռացրեք успокойте боль_________________ цавазркек________________________ցավազրկեք если можно не вырывайте зуб_____ете карели э,атаме ми hерацрек______եթե կարելի է , ատամը մի հեռացրեք На приеме у зубного врача вы так же можете услышать некоторые реплики. беране бацек_______________откройте рот______________բերանը բացեք во՞р атамн э цавум___________который зуб болит?________ո՞ր ատամն է ցավում охохек беране______________ прополощите рот__________ողողեք բերանը ткек_______________________ сплюнте_________________թքեք атаме петк е hерацнел________придется вырвать зуб_____ ատամը պետք է հեռացնել * Аптека Отправленное изображение где ближайшая аптека?____________ворте՞х э мотака дехатунը____________որտե՞ղ է մոտակա դեղատունը скажите,как пройти в аптеку?_______чеик аси инчпес гнам дехатун_________ չէիք ասի ինչպե՞ս գնամ դեղատուն мне нужно вот это лекарство________индз петк э айс дехը________________ինձ պետք է այս դեղը когда оно будет готово?____________е՞рб патраст клини__________________ե՞րբ պատրաստ կլինի дайте мне что нибудь от кашля______идз ми бан твеq [u]hази[dem/u] ________________ինձ մի բան տվեք հազի դեմ ...от головной боли________________ ...глхацави дем_______________________...գլխացավի դեմ снотворное_______________________ qнабер___________________________ քնաբեր * Оптика я разбил(а) очки________________ес джардел ем акноцс ______ես կոտրել /ջարդել/ եմ ակնոցս нужно заменить стекло_______ петк е апакин похел___պետք է ապակին փոխել я близорук_____________________ес карчатес ем_____________ես կարճատես եմ у меня дальнозоркость___________ес hератес ем______________ես հեռատես եմ мне нужен(нужна)..._____________индз петк е...______________ինձ պետք է... футляр для очков_______________ акноци туп________________ակնոցի տուփ какие у вас есть оправы?________ инчписи՞ акноцнер унек_____ինչպիսի՞ ակնոցներ ունեք я бы хотел купить.....оправу_______ес узум ем гнел .... акноц____ես ուզում եմ գնել... ակնոց металлическую________________ метахе____________________ մետաղե позолоченную_________________ воскеджрац_______________ ռսկեջրած модную____________модаик\жаманакакиц_____ մոդաիկ/ժամանակակից
|
|
| |
Kikos | Дата: Суббота, 2010-05-22, 09.50.15 | Сообщение # 18 |
Рядовой
|
Лучшее, что есть в жизни человека, — это его незначительные, безымянные, продиктованные добротой и любовью поступки, о которых он и сам не помнит.
|
|
| |